Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1. Általános

A következő feltételek vonatkoznak a vásárló által leadott minden megrendelésre a Yaskatir Kft.-től (01-09-322243, a továbbiakban: “Yaskatir Kft.”). A TiaTia weboldalon történő megrendelés esetén a szerződő fél a Yaskatir Kft.

A TiaTia weboldalon történő rendelés leadásával – a rendelési folyamat során a jelölőnégyzetbe helyezett „X”-szel – elfogadod az itt foglalt felhasználási feltételeket (a továbbiakban: ”Feltételek”). Kérjük, a rendelés leadása előtt olvasd el a Feltételeket!

Rendelést csak 18. életévét betöltött, gyámság alatt nem lévő, cégként nem működő, magyarországi (postakezelési/-továbbítási vállalatok kivételével) kézbesítési címmel rendelkező természetes személy adhat le.

A TiaTia weboldalon bármikor megjelenített termék vagy szolgáltatás nem jelenti azt és nem garantálja, hogy ezek a termékek vagy szolgáltatások bármikor elérhetőek lesznek. Fenntartjuk a jogot, hogy bármely terméket bármikor kivonjunk a forgalomból, illetve gyártását megszüntessük. Mivel a termékeket limitált darabszámban állítjuk elő, ezért előfordulhat, hogy egyes termékek nem lesznek elérhetőek.

Fenntartjuk a jogot, hogy időről időre előzetes bejelentés nélkül módosítsuk ezeket a Feltételeket. Megrendelésedre azok a Feltételek vonatkoznak, amelyek a megrendelés elküldése idején a TiaTia weboldalon szerepeltek.

A Yaskatir Kft. a lehető legjobb online élményt szeretné nyújtani. Ennek érdekében gondoskodnunk kell arról, hogy szolgáltatásaink tökéletesen működjenek. Ön megérti és elfogadja, hogy (i) tilos közzétenni, átadni, terjeszteni, feltölteni vagy promotálni bármilyen kommunikációt vagy tartalmat, amely káros vagy negatív hatással lehet üzletünkre, termékeinkre vagy szolgáltatásainkra; (ii) olyan módon viselkedni vagy bármilyen olyan eszközt alkalmazni, amely korlátoz, gátol, visszatart vagy hátrányosan befolyásol más felhasználókat a TiaTia weboldal használata során, vagy amely hatással van az oldal biztonságára, vagy (iii) bármilyen eszközt alkalmazni vagy megkísérelni bármilyen motor, szoftver, eszköz, ügynök, script illetve más eszköz vagy mechanizmus (nem kizárólagosan beleértve a spiderek, botok, crawlerek, avatárok vagy intelligens ügynökök) használatát az oldalon való navigálásra vagy keresésre, vagy az oldal tartalmának másolására. Fenntartjuk a jogot az oldal elérésének azonnali megszüntetésére, és a felhasználói fiók törlésére bármely olyan felhasználó esetében, aki ezt a rendelkezést vagy jelen feltételek bármely másik rendelkezését megszegi.

2. Az árak és szállítási költségek

A TiaTia weboldalon megjelenített árak tartalmazzák a törvény által előírt áfát és a kiszállítás díját Magyarország területén belül.

3. Megrendelés / a szerződés teljesítése

Amint leadtad a megrendelést, visszaigazoló e-mailt küldünk, ha megadtad nekünk az e-mail címed. Amennyiben valamilyen oknál fogva a rendelésedet nem tudjuk teljesíteni, arról mihamarabb értesítünk. 

Ha ilyen megrendelés ellenértéke beérkezett hozzánk, a vonatkozó összeget ugyanazzal a fizetési móddal próbáljuk meg visszatéríteni, amely útján a kifizetés beérkezett.

4. Kézbesítés

A Yaskatir Kft. partnere a Webshippy Kft., amely a lehető leggyorsabban fogadja be és dolgozza fel a megrendeléseket, és mindent elkövet, hogy a megrendelést a kiválasztott szállítási feltételekkel eljuttassa tartózkodási címedre vagy a megadott egyéb magyarországi címedre.

A Webshippy Kft. a lehető legrövidebb idő alatt és a megrendelések beérkezésének sorrendjében igyekszik elküldeni a csomagokat. A rendelés visszaigazolásától számított 5-7 munkanapon belül igyekszünk elvégezni a szállítást. Bár mindent megteszünk, hogy ebbe az időkeretbe beleférjünk, mégis előfordulhat, hogy váratlan okok miatt a kiszállítás több időt vesz igénybe. Amennyiben az a valószínűtlen esemény állna elő, hogy a kiszállítás 30 napon belül nem teljesül, elállhatsz a rendeléstől.

Mielőtt leadnád a megrendelést, tájékoztatást kapsz a várható kiszállítási adatokról. Amint elküldted a rendelésed, e-mailben visszaigazoljuk a várható szállítási adatokat, ha e-mail címedet megadtad nekünk.

Amennyiben rendelésed nem érkezik meg az ütemezett dátumon, kérjük, keresd az ügyfélszolgálatot a yaskatir@gmail.com e-mail címen!

5. A megrendeléstől való elállás

Rendelésedet lemondhatod vagy visszaküldheted az elküldésének dátumától, illetve a megrendelés átvételétől számított 14. napig. Ha a tételeket már kifizetted, a termék(ek) árát visszatérítjük, a visszaküldési költség a vásárlót terheli.

Ha vissza szeretnéd vonni vagy vissza szeretnéd küldeni a megrendelésedet, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a yaskatir@gmail.com e-mail címen!


A Yaskatir Kft. visszatéríti a vételárat, amennyiben lehetséges, ugyanazt a fizetési módot használva, amellyel a kifizetés hozzánk beérkezett (vagy ha a tételeket még nem fizetted ki, akkor a tételek visszaküldését feltüntetjük fiókegyenlegeden) a lehető leghamarabb, de legkésőbb a rendelés lemondásának beérkezését követő 14 nap elteltével, feltéve, ha a kérdéses tételeket vagy azok elküldésének bizonyítékát megkaptuk.

Amennyiben a kiszállított tétel hibás, kérjük, haladéktalanul értesítsd a Yaskatir Kft.-t, és küldd vissza a tételt a 6. szakasznak (Visszaküldés) megfelelően! A Yaskatir Kft. minden hibásnak ítélt termék árát teljes mértékben visszafizeti, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy egyedi, kézzel készült termékekről van szó, így a kisebb formai szabálytalanságok, eltérések a gépi precíziós munkával készült termékektől részei a terméknek és nem minősülnek hibának. Az itt meghatározott feltételek nem korlátozzák a törvény által meghatározott jogokat.

6. Visszaküldés

A Yaskatir Kft. az 5. szakasznak megfelelően (Megrendeléstől való elállás) garantálja a teljes pénzvisszatérítést, feltéve, ha minden tételt az átvételi állapotában küldesz vissza. Ez azt jelenti, hogy a tételek nem károsodtak, nem szennyeződtek, nem lettek mosva vagy viselve (a felpróbálást leszámítva), illetve minden címkéjük és azonosítójuk sértetlen. A címke/etikett helytelen kivágása (nem az ollójel mentén történik, megsértve a varrást vagy az anyagot) nem a Yaskatir Kft. felelőssége. Csere vagy pénzvisszafizetési kötelezettség ebben az esetben nem terheli a Yaskatir Kft.-t. Minden egyes kiszállított termék tökéletes minőségéről kiszállítás előtt meggyőződünk.

7. Fizetési módok

Hitelkártya vagy bankkártya
Fizetési adataidat megadhatod a rendelés leadásának idején érvényes hitelkártya vagy bankkártya használatával (VISA, Maestro vagy Mastercard). Az összeget ez esetben azonnal zároljuk a kártyádon, de a kártyát csak a csomag elküldésekor terheljük meg. A Yaskatir Kft. fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a hitelkártya vagy bankkártya érvényességét, hitelképességét a megrendelés értékéhez képest, valamint a vásárló megadott címének helyességét. Ezen ellenőrzések eredménye szerint megtagadhatjuk a rendelések teljesítését. Készpénzes fizetés átvételkor nem lehetséges!

A törvény által előírt számladokumentumot a vásárlást visszaigazoló e-mailben küldjük el.

8. Felelősségünk

A jelen Feltételekben foglaltak semmilyen része nem zárja ki és nem korlátozza a Yaskatir Kft. felelősségét semmilyen esetben, amelyben a felelősségünk kizárása vagy korlátozása törvénybe ütközne.

A Yaskatir Kft. nem felel olyan közvetett veszteségekért, amely a fő veszteség vagy kár mellékhatása, például profit vagy lehetőség elvesztése; vagy a termékek kiszállásának elmaradása vagy jelen feltételekben foglalt bármely egyéb kötelezettségünk nem teljesítése, amennyiben a nem teljesítés olyan esemény következménye, amely ésszerű irányításunkon kívül esik, ami nem kizárólag magában foglalja a tűzesetet, árvizet, vihart, lázadást, zavargásokat, háborút, nukleáris balesetet és terrorcselekményt.

Ha problémád van egy termékkel kapcsolatban, amelyet a Yaskatir Kft.-től vásároltál és panaszodat nem sikerült érvényesítened a Yaskatir Kft.-nél, akkor panaszodat benyújthatod az EU online vitarendezési platformján („ODR platform”).

Az ODR platform az EU-n belüli fogyasztók és kereskedők számára lehetővé teszi, hogy bíróságon kívül próbáljanak meg egyezségre jutni az online vásárlásból eredő panaszokkal kapcsolatban. Ez a felhasználóbarát és interaktív honlap az EU minden hivatalos nyelvén elérhető és ingyenesen használható. Az ODR platform használatával a fogyasztó és a kereskedő megegyezhetnek egy vitarendezési testület kiválasztásában, majd ezt követően végigmennek egy folyamaton, hogy megoldást találjanak a fogyasztó panaszára. Az ODR platform itt érhető el: http://ec.europa.eu/odr.

9. Színek és méretek

Minden erőfeszítést megteszünk annak érdekében, hogy termékeink jellemzőit pontosan jelenítsük meg, beleértve az anyagösszetételt és a színeket. Az általad látott színeket ugyanakkor számítástechnikai rendszered határozza meg, és nem tudjuk garantálni, hogy a számítógéped pontosan jeleníti meg a színeket.

A TiaTia weboldalon feltüntetett termékméretek csak megközelítő értékek, amelyekkel jobban elképzelheted egy adott termék szabását vagy fazonját, de nem feltétlenül felelnek meg teljesen pontosan az adott termék méreteinek. Egy termék tényleges méretei a gyártás során felhasznált anyagtól függően minimálisan ugyan, de eltérőek lehetnek.

10. Szavatosság, jótállás
Yaskatir Kft. Jótállás, Kellékszavatosság

A Yaskatir Kft. a webshop(
tiatia.hu) áruházban forgalmazott valamennyi termékére a hatályos magyar jogszabályokban előírt szavatossági időt és jótállást vállal.

A webáruház (
tiatia.hu)a szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk. szabályai az irányadóak.
 Jótállás

Aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A jótállás a jogosultnak jogszabályból eredő jogait nem érinti.
A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.
A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

Az eladó a megvásárolt termékeket (távollévők között kötött szerződés esetében a termék átvételének időpontjától számított) 12 hónapon belül cseréli vagy javítja.

Kellékszavatosság

A Ptk. irányadó szabályai szerint minden új termékre 2 év kellékszavatosság vonatkozik, abban az esetben, amennyiben a Fogyasztó a Szolgáltatótól terméket vásárol.
Minőségi kifogás kezelés esetében a kellékszavatossági idő első 6 hónapjában a Szolgáltató kezeli ezen kifogásokat, amennyiben a termék nem az esetleges rendeltetésszerű használatból eredően hibásodik meg.
Amennyiben a termék a napi használat – kopás- okán válik minőségi kifogás tárgyává, úgy a Szolgáltatónak kötelessége bizonyítani, hogy a termék gyártási hibától mentes.
A termékben bekövetkezett jelentéktelen hiba bekövetkezése esetén ezen jogával
a Vásárló nem élhet.
Amennyiben minőségi kifogással kívánnak élni, úgy a postai csomagba kérem tegyék bele az eredeti számla másolatát és egy levélben írják meg a hiba kialakulásának okát. Kérem adjanak egy bankszámlaszámot ahova vissza tudjuk utalni a vételárat amennyiben nem javítható/cserélhető a termék.
A mozgó alkatrészeket megfelelő eszközzel húzza meg. A terméket mikrohullámú sütőbe ne helyezze. Várható elhasználódási idő: 2 év
A nem rendeltetésszerű használatból és külső sérülésekből eredő meghibásodásra, a természetes kopásra, stb. a jótállás nem vonatkozik.
Posta cím: Yaskatir Kft. 1136 Budapest Hegedűs Gyula utca 29. Ü.1

Amennyiben a megvásárolt termék hibás, a Yaskatir Kft. az összes vonatkozó törvényi kötelezettségét betartva jár el. Amennyiben egyértelmű anyagi vagy gyártási hibás termékkel kapcsolatban van panaszod, beleértve a szállítás közben megsérült terméket is, kérjük, tudasd velünk azzal, hogy haladéktalanul visszaküldöd a terméket.

Az egyéni használat közbeni esetleges szakadásokért, rossz hőfokon történő mosásért a Yaskatir Kft.-t felelősség nem terheli.

11. Átruházás

A Yaskatir Kft. fenntartja a jogot, hogy a termékek leszállításával kapcsolatban keletkezett követeléseit harmadik személyekre engedményezze, vagy azt harmadik személyek javára megterhelje.

12. Részleges érvénytelenség

Amennyiben jelen Feltételek bármely részét bármely bíróság vagy szabályozó testület érvénytelennek találja, a további Feltételek továbbra is érvényesek.

13. Tulajdonjog

A TiaTia weboldalon minden szellemi alkotáshoz fűződő jog, tulajdonjog, mint például védjegy vagy szerzői jog a Yaskatir Kft. tulajdona marad. A TiaTia weboldal és tartalmának felhasználása, beleértve az ilyen tartalom részben vagy egészben történő másolását vagy tárolását is, a saját személyes, nem kereskedelmi használatot leszámítva a Yaskatir Kft. engedélye nélkül tilos.

14. Vállalati információ

Kapcsolattartó: Yaskatir Kft.

Cégjegyzékszám: 01-09-322243

Adószám: 26288853-2-41

Székhely: Hegedűs Gyula utca 29. A. Ü-1

Ügyfélszolgálat: yaskatir@gmail.com